bezár
 

színház

2009. 07. 08.
Utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál kezdődik pénteken Nyírbátorban; a tizenhetedik alkalommal megrendezendő háromnapos eseményre a hazai fellépők mellett Belgiumból, Lengyelországból, Oroszországból és Romániából érkeznek művészek - közölte Dózsa György, a rendező Szárnyas Sárkány Kulturális Szolgáltató Egyéni Cég ügyvezető-igazgatója kedden az MTI-vel.

Szkéné színház

Vendég lesz Nyírbátorban például a világhírű Oleg Zsukovszkij, valamint a lengyel Teatr Vegajty, illetve a 70 éves Szabados György, akinek a tiszteletére tanítványai és nagy nevű zenésztársai adnak ünnepi koncertet a fesztivál keretében - mondta a főszervező.
    
Hozzátette: a programban műfaji újdonságokat, így néptánc-, vers-, liturgikus drámai és koncertszínházi előadásokat is láthatnak a művészetkedvelők, továbbá közép-európai folklórtalálkozónak, valamint a "kultúra nomádjai" összejövetelének is helyszíne lesz a kisváros.
    
Dózsa György a programból kiemelte még az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház Perseus királyfi című előadását, a Fitos Dezső Táncszínház Fekete malom című ősbemutatóját, illetve a PG Csoport fesztiválzáró koncertjét.
    
Pénteken délután az utcaszínházi mustra karnevállal veszi kezdetét, a résztvevők látványos utcai menete a fesztivál régi helyszínétől, a Papok-rétjétől indul a városközponton át, az új helyszínig, az átépített várkastélyig. Az egyórás felvonulást követően indulnak az előadások, amelyek egyébként mindhárom napon a hajnali órákban fejeződnek be.
    
Szombaton és vasárnap egyaránt délelőtt 10 órakor kezdődik a program, s a zárónapon a hagyományos sárkányégetést 22 órakor tartják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés