bezár
 

art&design

2009. 07. 07.
Szobor készül a megunt játékokból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elege lett egy apának a gyerekei megunt játékaiból, így elhatározta, hogy szobrokat csinál belőlük. A játékszobrásszá vált angol férfi alkotásaiért ma mát több ezer fontot fizetnek.

prae.hu

"Elnéztem egy napon a gyerekeim megunt játékait, és arra gondoltam, milyen szépek" - mondta Robert Bradford, aki  festészetet és filmezést tanított, de részmunkaidőben dolgozott  pszichoterapeutaként is. "A játékok igen színesek, változatos az alakjuk és az anyaguk. Innen eredt az az ötletem, hogy összeragasztom, csavarozom, és tapasztom őket valami mássá" - fűzte hozzá a férfi, akinek alkotásaiért akár 12 ezer fontot (3,8 millió forint) is megadnak.
    
A gyerekek játékaiból készített első műve négy évvel ezelőtt egy farkaskutya volt - írja a The Daily Telegraph online kiadása (www.telegraph.co.uk). "Kísérlet volt, már nem nagyon tetszik, de szerettem csinálni. Így aztán egyre többet készítettem" - mondta a családjával Cornwall közelében élő szobrász.
    
Az alkotó mostanában inkább nagy méretű szobrokat készít, ezekhez néha háromezer játékot is felhasznál. Műanyag figurákkal kezdte, aztán áttért plüssjátékokra és háztartási tárgyakra, például körömkefére és a szappannal impregnált acélgyapotra.
    
A művész fénykép alapján dolgozik, legnagyobb alkotása egy játékkatona és egy játékangyal. A katona figuráját az iraki háború ihlette.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés