bezár
 

zene

2009. 07. 07.
"ABBA-koncert" lesz ősszel Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ABBA-együttes szerzőpárosa, Benny Andersson és Björn Ulvaeus közreműködésével a svéd popcsapat legütősebb sikerszámai szólalnak meg szeptember 13-án a londoni Hyde Parkban.

prae.hu

A Thank You for the Music - Tisztelgés az ABBA zenéje előtt című koncerten neves vendégsztárok adják elő a máig népszerű dalokat - értesült a BBC online kiadványa.
    
"Ez a legnagyobb megtiszteltetés, ami dalszerzőt érhet" - jelentette ki közleményében a svéd zenészpáros. Reményüket fejezték ki, hogy az esemény házigazdája, a Radio 2 jóvoltából hallgatók ezrei is osztozhatnak majd az élményben.
    
Egyben cáfolták azt a híresztelést, hogy az együttes újra összeállna, és a londoni O2 arénában koncertezne az elhunyt Michael Jackson helyett.
   
 "Senki sem kért fel bennünket, de egyébként sem vállaltuk volna" - mondta Andersson egy tévéműsorban.
    
Az ABBA a hetvenes-nyolcvanas évek szupercsapata volt, utolsó albumát 1982-ben rögzítette, két évvel később Japánban turnézott utoljára, majd a tagok szólókarrierbe fogtak. Igaz, hogy hivatalosan sohasem jelentették be az együttes feloszlását, de többé nem léptek fel együtt.
    
Tavaly, amikor a zenéjükből készült Mamma Mia! című musicalfilm svéd premierjén mindannyian megjelentek, Ulvaeus elmondta, hogy "egyszerűen nincs miért összeállniuk". A pénz nem érdekli őket, és azt szeretnék, ha az emberek olyan "fiatalként, energikusként és ambiciózusként" emlékeznének rájuk, amilyenek fénykorukban voltak - idézte fel hétfőn a szerző szavait a bbc.co.uk honlapon megjelent cikk.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés