bezár
 

zene

2009. 07. 05.
Öt koncert a Tiszadobi Zongorafesztivál programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Véglegesítették a rendezők az idei Tiszadobi Zongorafesztivál programját: augusztus 6. és 9. közötti öt koncertet hallhatnak a zenekedvelők a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen - közölte Tóth Ágnes fesztiválszervező az MTI-vel.

prae.hu

A nyitó hangversenyen Hauser Adrienne lép fel, a világhírű művésznő zongoraestjének - csakúgy, mint a többi koncertnek - a tiszadobi református templom ad helyet.
    
A Tiszadobi Zongorafesztiválon az idén is lehetőséget teremtenek egy fiatal tehetség bemutatkozására, ezúttal Perényi Benjáminnak lesz önálló műsora augusztus 7-én. Ezen a napon még egy koncertet tartanak Farkas Gábor zongoraművész fellépésével.
    
Augusztus 8-án Nagy Péter zongorajátéka várja az érdeklődőket.
    
A zárónapon, augusztus 9-én pedig Kocsis Zoltán és Kelemen Barnabás szórakoztatja a zenekedvelőket.
    
A Tiszadobi Zongorafesztivál jegyeinek értékesítése már megkezdődött, emellett interneten is lehet helyet foglalni, s ezt a lehetőséget főként a külföldről érkezőknek teremtették. A szabolcsi zongorafesztivál ma már európai hírnévnek örvend, amit az is bizonyít, hogy a korábbi évek 11 rendezvényén folyamatosan emelkedett a kontinens számos országából érkező zenerajongók száma a tiszadobi nézőtéren.
    
A fesztivál korábbi helyszínét, a híres tiszadobi Andrássy-kastélyt egyébként felújítják, 2,2 milliárdos költségből térségi turisztikai rendezvényközponttá alakítják át. A tulajdonos megyei önkormányzat 1,7 milliárd forintos támogatást kap a védett, 12 tornyos, 52 szobás kastély csaknem 2700 négyzetméteres épületének, illetve 15 ezer négyzetméteres parkjának, szabadtéri színpadának rendbe tételére európai uniós forrásból. A munkálatok 2011 novemberére fejeződnek be, s a következő év nyarán már újra a kastélyparkban rendezik meg a Tiszadobi Zongorafesztivált.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés