bezár
 

színház

2009. 07. 03.
Határokon túli és hazai színjátszók fesztiválja Zsámbékon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen 15 színjátszó csoport mutatkozik be új darabokkal a pénteken kezdődő Határokon túli és hazai színjátszók XVIII. fesztiválján, amelyet a Zsámbéki Szombatok eseménysorozatának keretében rendeznek meg - közölte a szervező csütörtökön az MTI-vel.

Szkéné színház

Farkas Csilla tájékoztatása szerint a Felvidékről, a Vajdaságból és Erdélyből három-három amatőr színjátszó csoport érkezik a háromnapos fesztiválra, s mellettük több magyarországi társulat is előáll egy-egy produkcióval.
    
Erdélyből elsősorban diák együttesek mutatkoznak be, közöttük a Szilágycsehiről érkező Berkenye Színjátszó csoport, amely Méhes György Kir Januli című darabját adja elő Bodea György rendezésében.
    
A Vajdaságból Zsámbékra látogató Zentai Színtársulat felnőtt csoportja Kovács Ákos és Máriás Endre Az éjjel menyasszonya című darabját viszik színre, amely az álom és a valóság mezsgyéjén játszódó színes égi látomás - említette példaként a szervező.
    
Farkas Csilla szerint a felvidéki együttesek közül különösen érdekesnek ígérkezik a galántai Kodály Zoltán Gimnázium diákszínházának produkciója, egy felnőtteknek szóló bábjáték.
    
A magyarországi társulatok közül a szervező a miskolci Romano Teatro cigány együttest emelte ki, amelynek tagjai szombaton este a romtemplomnál az Antigoné musicalváltozatával lepik meg a közönséget. A fesztivál többi előadásának a művelődési ház ad helyet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés