bezár
 

film

2021. 05. 23.
Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére Szeptember 20-ig lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók, az autizmussal élők, valamint a független és professzionális filmesek integrált seregszemléjére.

Ebben az évben a Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17. és 18. között tartja az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködve a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel - közölték a szervezők az MTI-vel.

prae.hu

A szemlére maximum egyórás, bármilyen témában készült, bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, egyetlen kikötés, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők készítsék azokat.

Az idei esemény a tervek szerint az első infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott magyarországi filmszemleként valósul meg: a seregszemle alkotásai a hallás- és látássérültek számára is elérhetők lesznek.

A speciális filmszemle az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait. Célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást - hangsúlyozták a szervezők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés