bezár
 

színház

2009. 07. 02.
Szorongató pénzügyi helyzet a kolozsvári magyar színháznál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előadások maradhatnak el a következő évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színházban az intézmény nehéz pénzügyi helyzete miatt - számolt be a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.

Szkéné színház

A kolozsvári magyar teátrum idei évada csak a hazai közönség számára zárult le, a társulat július 7. és 31. között részt vesz az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol Visky András Visszaszületés című drámáját mutatják be.
    
Tompa Gábor színházigazgató szerint az Avignonban bemutatandó előadást a kolozsvári közönség is láthatja majd a jövő évadban. Az avignoni turné viszont a jövő évad első produkciói közül egyet vagy akár többet is kérdésessé tesz, hiszen ahhoz, hogy a társulat elutazhasson, a színház éves költségvetéséből kellett lecsípni a szükséges összeget.
    
A szeptemberben kezdődő évadról az igazgató elmondta: a tervek közt szerepel Visky András Alkoholisták című drámájának bemutatója - ezzel nyitnák az évadot -, majd Elie Malka rendezésében Hanoch Levin Téli temetése, Matthias Langhoff rendezésében Shakespeare Szeget szeggel vígjátéka és Tompa Gábor színrevitelében Georg Büchner Leonce és Lénája következne.
    
Tompa Gábor az elmúlt évadról szólva külön kiemelte az Európai Színházi Unió Kolozsváron megtartott fesztiválját, amely szerinte jelentős erőpróba volt nemcsak a friss tagsággal rendelkező intézmény, hanem a kolozsvári közönség számára is. A sikerekről szólva a Három nővér című előadás UNITER-jelöléseit említette az igazgató. A Román Színházi Szövetség hét kategóriában jelölte a produkciót az általa odaítélendő díjaira, amelyekből végül kettőt kaptak meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés