bezár
 

zene

2009. 07. 01.
Fischer Ádám az operaház művészeti tanácsadó testületének elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július elsejétől nem főzeneigazgatóként, közalkalmazotti jogviszonyban, hanem egy szabadabb, "európaibb" kötelékben, a művészeti tanácsadó testület elnökeként irányítja a Magyar Állami Operaház (MÁO) művészi munkáját Fischer Ádám karmester.

prae.hu

Mint azt Vass Lajos főigazgató az MTI-nek szerdán elmondta, Fischer Ádámnak a grémium vezetőjeként továbbra is feladata a ház hosszabb távú művészeti és fejlesztési stratégiájának kidolgozása, az évadok, a bemutatók tervezése, a zenei munka irányítása.
    
A karmester, akit Salzburgban ért el az MTI, úgy reagált: "Semmi nem változik, ugyanannyit fogok Budapesten vezényelni, mint ahogy eddig is terveztük. Ez jogilag Magyarországon új forma, de ugyanazok a jogaim és kötelességeim, mint Seiji Ozawának Bécsben és Daniel Barenboimnak Berlinben."
    
Az MTI információi szerint Fischer Ádám hivatalos posztjának megváltoztatására azért volt szükség, mert a közalkalmazotti jogviszony jelentette kötöttségek nem voltak összeegyeztethetők nagy számú, a magyar zenei élet presztízsét is emelő külföldi vendégszereplésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés