bezár
 

irodalom

2009. 06. 30.
Megújul és kibővül az egykori Békés Megyei Könyvtár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 900 millió forintos beruházással megújul és kibővül a Békés Megyei Könyvtár.

prae.hu

A múlt század nyolcvanas éveinek közepén épült intézmény az  emeletráépítéssel több mint ezer négyzetméter új alapterülettel bővül - ismertette Domokos László, a fenntartó megyei önkormányzat elnöke az építkezés keddi bejárása során. Elmondta, hogy a földszinti és első emeleti részen átépítéssel további 1.500 négyzetméter hasznosítható területet alakítanak ki, úgy, hogy közben a könyvtári részleg ugyan kisebb alapterületen, de képes továbbra is magas színvonalon ellátni feladatait.
    
A költségekről szólva Domokos László azt emelte ki, hogy a megye szeretett volna pályázati forrást nyerni a rekonstrukcióhoz, ám a nagy könyvtárak felújításához nem sikerült ilyen lehetőséget találni. Az önkormányzat ezért saját erőből valósítja meg a kivitelezést, amelyhez fedezetet a korábbi években kibocsátott kötvény nyújt.
    
Hozzátette: az új épületrészbe olyan vállalkozások betelepülésére számít a megye, amelyek elsősorban a kommunikáció, a számítástechnika és az ezekhez kapcsolódó oktatás és képzés területén dolgoznak. Az elnök várakozásai szerint a július 31-ei átadást követően így válik az egykori könyvtár igazi tudásházzá is, ahol a hasonló profilú vállalkozások egymást is képesek segíteni a nagyobb piaci siker elérése érdekében.
    
A megújult épületbe költözik például a megye napilapjának, a Békés Megyei Hírlapnak a szerkesztősége, a Békés Megyéért  Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány, de itt kap helyet a megyei fenntartású pedagógiai szakszolgálat is. Az épületbe, egy korábbi, kisebb volumenű korszerűsítés után már beköltözött a megye egyik legnagyobb számítástechnikai cége, amely egyszerre foglalkozik szoftver- és hardverfejlesztéssel, valamit elektronikus távfelügyelettel is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés