bezár
 

irodalom

2021. 04. 07.
Új művészeti sorozat indult Képes beszéd címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új művészeti sorozat indult Képes beszéd címmel Képes beszéd címmel új online irodalmi-művészeti sorozatot indított a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Új Társadalom Intézet Alapítvány.

Az online program első felvételén Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című műve mellett számos vers és különleges dallam hallható - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

prae.hu

Mint írják, az első adásban Takács Bence Ervin előadóművész és AG Weinberger bluesgitáros, énekes improvizatív műsora nyújt betekintést a művészetek világába, miközben a hallottakat Verebélyi Diána képzőművész festi vászonra. A programsorozat további részeiben szintén összművészeti utazásra invitálják a nézőket, így áprilisban és májusban egy-egy, az online térben megjelenő videóval ismertetik meg a magyarországi művészeti élet remekeit a közönséggel. A magyar irodalom kincseit többek között Szersén Gyula és Császár Angela színművész előadásában hallhatja a közönség. A videóban a 80 éves korában elhunyt Szersén Gyula egyik utolsó felvétele látható. A két művész tolmácsolásában hallhatók többek között Illyés Gyula, Ady Endre és József Attila verssorai. A harmadik adásban Kisfaludy Zsófia színésznő, magánénekes előadása látható, akit gitáron Hajdú Lívia kísér: közreműködésükkel Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Rúzsa Magdolna és Cserháti Zsuzsa művei kelnek új életre.

A programot kezdeményező Takács Bence Ervin, a Mondj Te is egy verset kulturális egyesület alapítója és az Új Társadalom Intézet Alapítvány missziója hazánk verskincsének megismertetése és megszerettetése, a pódiumművészet eszköztárának népszerűsítése, a helyi közösségek értékalapú megerősítése - olvasható a közleményben. Mint írják, ezen célkitűzések mentén fogott össze a vizuális művészetek központjával, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amely "sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez járul hozzá, miközben országszerte a művészek és a műértő közönség támasza".

A felvételek elérhetők a MANK felületein, a szervezet honlapján, Facebook-, Instagram- és Youtube-oldalán.

A négyzetes képen Takács Bence, AG Weinberger és Verebélyi Diána látható, forrás: a MANK Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés