bezár
 

színház

2021. 03. 23.
Internetes premiert tart a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Internetes premiert tart a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Ingyenes internetes premiert tart a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház március 27-én, a színházi világnapon.

Szombaton mindazok, akik előzetesen regisztrálnak a színdarab megtekintésére, ingyen megnézhetik A Mátyás és Janus című előadást - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a színházi világnapon a különböző országokban élő magyarok - még ha virtuálisan is - összekapcsolódhatnak és felidézhetik közös történelmünk különleges pillanatait.

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház a magyar történelem témáiból merített drámákat mutat be. Március 27-ét Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című művével köszöntik.

A dráma Mátyás király és legkedvesebb barátja, szövetségese, Janus Pannonius halálos vitájáról szól, egy olyan árulásról, amelynek okát történészek sora kutatja azóta is - áll az előadás ismertetőjében.

A darabot a szerző, Pozsgai Zsolt állította színpadra. A címszerepekben Kautzky Armandot és Károlyi Krisztiánt láthatják a nézők.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés