bezár
 

zene

2009. 06. 26.
Rekordszámú látogatót várnak az idei pécsi Rockmaratonra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú, több mint húszezer érdeklődőt várnak idén a Dél-Dunántúl legnagyobb rockfesztiváljára, a július 6-án kezdődő pécsi Rockmaratonra.

prae.hu

"A baranyai megyeszékhelyen kilencedik alkalommal lesz ez a rendezvénysorozat; egy hét alatt 119 zenekar, a hazai rockélet kiválóságai mellett brit, finn, német, svéd, szlovák együttesek adnak koncertet a keményebb műfajok kedvelőinek" - mondta Horváth László programszervező a fesztivál csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján.
    
A Malomvölgyi Arborétumban már a hivatalos megnyitót megelőző napon pécsi zenekarok fogadják a közönséget. A programot tematikusan állították össze, hogy a metál, a punk, az alternatív, a hard rock és a populárisabb műfajok kedvelői is megtalálják a nekik tetsző produkciót.
    
Idén is három színpad elé várják az érdeklődőket, kettőn olyan ismert előadók lépnek fel, mint a finn Korpiklaani, a Hétköznapi Csalódások, az Ossian, Kalapács, a Pokolgép, az idén huszadik születésnapját ünneplő Tankcsapda, a 30Y, a Kiscsillag, a Mobilmánia, a Karthago, a Prosectura, az Alvin és a Mókusok, valamint Komár László.
    
A Rockmaratonon közösen ad koncertet a Deák Bill Blues Band és Hobó, továbbá fellép az egykori Piramis zenekar három tagját is tömörítő Piramis Plus együttes.
   
 "Egy színpad a tehetségkutatást szolgálja. A fesztivál száz jelentkezőből negyvenkét fiatal rockegyüttesnek teszi lehetővé, hogy bemutatkozzon a nagyközönség előtt. Egy-egy nap legjobbja meghívást kap a jövő évi Rockmaratonra, az abszolút győztes pedig részt vehet a Local Heroes tehetségkutató németországi döntőjén" - mondta Horváth László.
    
Varga Zoltán operatív szervező hozzátette: a koncertsorozatot kísérő rendezvények sorában lesz drogmegelőzés, vizespóló-verseny, focimeccs, és a festéklövészet legújabb válfajának számító lézeres harci játék is.
    
Máté Attila, a fesztivál alapítója arról szólt, hogy a két évtizede Szekszárdon indult, és ma a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program egyik pillérének számító rendezvénysorozat látogatóinak évről évre magasabb színvonalú ellátást biztosítanak.
    
A poros, sáros utakat nagy mennyiségű kavics leszórásával tették könnyebben járhatóvá, a sátrak alá műanyag felületek kerülnek, idén először lesz külön parkoló a lakókocsikkal érkezőknek, a vendégeket pedig buszjáratok és kedvezményes taxijáratok szállítják Pécs belvárosa és a külvárosban található arborétum között - mondta az alapító.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés