bezár
 

zene

2009. 06. 25.
Opera a brit parlamenti költségtérítési botrányról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vígoperát ír a brit uralkodó zeneszerzője a parlamenti képviselők mostani botrányáról, akik személyes kiadásaik fedezésére is közpénzeket igényeltek.

prae.hu

A királynő zenemesterét, a 74 éves Peter Maxwell Daviest felháborította a képviselők visszaélése, amelyet a közre mért csapásként értékelt.
    
A skóciai Orkney-szigetek St. Magnus fesztiváljának egyik rendezvényén Davies a The Daily Telegraph című napilapot dicsérte, amely "megtette a demokráciáért, amit a kormány nem: fényt derített ezekre a visszaélésekre".
    
"Dühös vagyok a botrány mértéke miatt, és a lehető legjobb formában, ahogy tudok, hangot akarok ennek adni - a zene segítségével" - idézte a zeneszerzőt a fenti napilap.
    
"Egy vígoperán dolgozom, amelynek díszletei kerti medencébe való úszó kacsaházak és várárkok lesznek" - utalt a zeneszerző azokra a dolgokra, amelyeket némelyik igen tehetős képviselő a köz pénzéből finanszírozott.
   
 "Néhányukat talán a bemutatóra is meghívom. Persze biztosan tiszteletjegyet szeretnének, aztán majd visszaigénylik az árát a parlamenttől" - mondta Davies maró gúnnyal emlékeztetve a képviselők gyakorlatára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés