bezár
 

színház

2009. 06. 25.
A Katona József Színház Ivanovja a Yale Egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az amerikai Yale Egyetemen vendégszerepel a héten a Katona József Színház társulata Csehov Ivanov című drámájának előadásával; a premier szerdán volt.

Szkéné színház

A budapesti teátrum színészei szombatig négy alkalommal lépnek fel az International Festival of Arts and Ideas meghívására a Connecticut állambeli New Havenben, a neves egyetem színházában. Az 1996-ban alapított összművészeti fesztiválon elsősorban zenei és színházi programok szerepelnek, az utóbbi években 75 országból hívtak meg előadásokat, produkciókat.
    
A 19. századi orosz környezetet feldolgozó, azt az 1960-as és 1970-es évek vidéki magyar környezetébe ültető produkció főbb szerepeit Nagy Ervin, Fekete Ernő, Jordán Adél és Tóth Ildikó játssza.
    
Az Ascher Tamás rendezte darabbal - amely már több nemzetközi fesztiválon díjat nyert, és nemrég sikerrel mutatták be Angliában is - a társulat a nyáron New Yorkba is elutazik. Az orosz Hamletként emlegetett Ivanov előadásait július 7. és 11. között ötször láthatja a közönség magyar nyelven, angol feliratozással a Lincoln Center Festivalon, a Gerald W. Lynch Centerben. A Lincoln Center Festivalt minden év júliusában rendezik meg, opera, színház és szimfonikus zenekari programokkal a középpontban.
    
A világ legnagyobb és egyik leghíresebb előadóművészeti központja, a Lincoln Center idén ünnepli alapításának 50.
évfordulóját. A táncnak, filmnek, zenének és színháznak egyaránt otthont adó létesítmény egy évig tartó rendezvénysorozatába kapott meghívást a Katona József Színház társulata mellett Pintér Béla és Társulata is, amely a Parasztoperával lép fel július 21. és 26. között a Clark Studióban.
    
A magyar színházi előadások egyben az Extremely Hungary, a rangos New York-i és washingtoni helyszíneken zajló idei magyar kulturális fesztivál részei.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés