bezár
 

art&design

2009. 06. 25.
Fotós séta Révkomáromban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dél-szlovákiai Révkomárom július 18-án csatlakozik a Worldwide Photowalkhoz; a világméretű fotós sétára eddig jelentkezett 982 város egyetlen szlovákiai részvevőjében nemrég tartottak egy hasonló fényképezős vártúrát.

prae.hu

A világszerte 45 ezer fotóst megmozgató kalandozást, a Worldwide Photowalk-ot egy időben tartják a Föld minden táján. A fényképészek minden benevező városban végigvonulnak egy adott útvonalon, majd a több ezer képből egyet elküldenek a Photowalking világbajnokságra.
    
A révkomáromi fotós sétára már több mint egy tucat érdeklődő jelentkezett a rendezvény központi honlapján, Komárom külön mappájában, a worldwidephotowalk.com/komarno-ni-sk oldalon. A komáromi séta július 18-án 17 órakor indul, és a város jellegzetes pontjait érinti. A szervezők azt ígérik, hogy különleges helyekre is bejutnak a fotósok, ahová a hétköznapi turistákat nem engedik be.
    
A Duna-parti városban ez már a második fotós séta. Az első, június 7-én megtartott Photowalkingra több mint harminc fényképész érkezett, hogy objektívével "bevegye" a Duna és a Vág összefolyásánál álló várat.
    
Mint az Új Szó című pozsonyi napilap szerdán írta, az első találkozó célja Marek Janícek főszervező elmondása szerint a műfaj bemutatása, népszerűsítése volt.
    
"Ami a Photowalkingot izgalmassá teszi, az a teljesen szubjektív látásmód egy adott terepen" – mondta Janícek. Az elkészült képeket mindenki feltölthette az egyik közösségi oldalra, a Facebookra, ahol egyébként a találkozót is meghirdették, és ahol szavazni is lehet a legjobb felvételekre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés