bezár
 

film

2020. 12. 09.
A Legendary Entertainment jogi lépéseket helyezett kilátásba a Warner Bros. bejelentése miatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Legendary Entertainment jogi lépéseket helyezett kilátásba a Warner Bros. bejelentése miatt A legendary Enetrtainment produkciós cég jogi lépéseket helyezett kilátásba a Warner Bros.közelmúltbeli bejelentés nyomán, amely szerint a filmstúdió jövőre egyidejúleg mutatja be új filmjeit, köztük a Dűnét és a Godzilla vs Kongot az amerikai mozikban és a HBO Max streamingszolgáltatáson.

A Legendary azt sérelmezi, hogy bár a két szóban forgó filmet jelentősen ő finanszírozta, mégsem volt sok beleszólása abba, hogy a két produkciót milyen formában mutatják be. A vállalat szerint a Warner Bros. nem volt egyenes a szándékait illetően.

prae.hu

Az ügyet jól ismerő források szerint a Legendary vezetői elsősorban békés úton próbálják rendezni a helyzetet a filmstúdióval, az egyik lehetséges megoldás, hogy a Warner Bros. megvásárolja a filmeket a Legendarytől.

Amennyiben azonban nem sikerül megállapodniuk, annyiban a produkciós cég megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Legendary mire hivatkozva támadná meg a filmstúdió döntését, de valószínűleg a szerződésszegés bizonyos formája szerepelne az indoklásban.

Források szerint a Dűne rendezője, Dennis Villeneuve a Legendary Entertainmenthez hasonlóan rendkívül csalódott a HBO Maxos premier miatt és jobban örülne a filmje hagyományos mozis bemutatójának. 

A Dűne premierje a jelenlegi tervek szerint október 1-én, míg a Godzilla vs Kong, március 21-én lesz.

Nem Villeneuve az egyetlen rendező, aki rossz szájízzel fogadta a Warner Bros. bejelentését.

Christopher Nolan, aki számos kasszasikerrel látta már el a stúdiót, az ET online portálnak nyilatkozva elmondta, hogy az ügy azért váltott ki ekkora felháborodást, mert a stúdió senkivel sem konzultált a döntésről.

„Nem bánunk így a filmkészítőkkel, színészekkel, mindazokkal, akik rengeteget tettek ezeknek a projekteknek a megvalósulásáért. Ezek az emberek megérdemlik, hogy kikérjék a véleményüket és tájékoztassák őket arról, hogy mi lesz a sorsa a munkájuknak”  - húzta alá a hétfőn közölt interjúban a rendező, akinek a Tenet című sci-fi filmje volt az első nagy hollywoodi produkció, amelyet világszerte bemutattak a világjárvány kitörése óta.

A Deadline című filmes portál szerint az amerikai Független Moziszövetség (ICA), hétfőn kiadott közléményében ugyancsak csalódottságát fejezte ki a Warner Bros. döntése miatt. 

Mint írták a világjárvány idején „örömmel fogadják a hibrid forgalmazási modelleket” mindaddig, amíg azok tisztességes keretek között mozognak és nem „a filmforgalmazási gyakorlatok hosszú távú hivatalos megváltoztatását vetítik előre”.

A Warner Bros. december 3-án jelentette be, hogy minden 2021-re tervezett filmjét, összesen 17-et, egyidejűleg mutatja be az amerikai mozikban és a HBO Maxon. A HBO Max a Warner Bros. anyavállalatának az AT&T médiavállalatnak a streamingszolgáltatása.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés