bezár
 

zene

2020. 11. 05.
Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál „Hangforrás" címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált rendeznek a budapesti Benczúr Házban november 13. és 15. között, írta az MTI.

Az esemény főszereplői a régi korok hangszerei lesznek, a reneszánsz, a barokk és a romantika korának klasszikus darabjai régi hangszereken szólalnak meg. A fesztiválon az előadások és a kiállítások mellett koncertekkel is várják az érdeklődőket - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

prae.hu

Schallinger-Foidl Artúr orgonaművész, a fesztivál szervezője elmondta: a kiállításon a hangszerek hangszercsaládokra bontva szólalnak meg. A látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb történelmi hangszerekkel, szakemberek és mesterek segítségével.

A napközben látogatható tárlat mellett, este ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket. Első napon november 13-án, pénteken, a Bacchus Consort koncertjét hallhatja a közönség, a zenei anyag gerincét egy perui kódex alkotja - mondta.

A második napon Szabó Balázs Junior Prima díjas orgonaművész szólóestjét hallhatja a közönség. Az esten különleges billentyűs hangszerek szólalnak meg, például Liszt Ferenc különleges és kedvenc hangszere, a Piano-orgue.

A háromnapos fesztivál zárókoncertjén Telemann zenéje kerül a középpontba - ismertette a programot a fesztivál szervezője.

 

Fotó: Hangforrás Zenei és Hangszertörténeti Fesztivál Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés