bezár
 

film

2009. 06. 18.
Még Antiguáról is van pályázó a CineFest versenyprogramjába
A csaknem 400 film közül 70 fog versenyezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még Antiguáról is van pályázó a CineFest versenyprogramjába Még Antiguáról is küldtek filmet a CineFestre. A miskolci fiatal filmes mustrára május 31-én járt le a nevezési határidő, a nemzetközi fesztiválra 45 országból csaknem 400 film érkezett.

prae.hu

Az előzsűri már meg is kezdte a munkát. Nem lesz könnyű dolguk. Csak a legjobbak szállhatnak ringbe a fesztivál díjaiért: 5 kategóriában mintegy 70 film fog versenyezni szeptemberben. A díjak összértéke idén eléri a 6 millió Forintot.

2009-ben a CineFest az EU MEDIA Programjától 25.000 eurót kapott. Miskolci kulturális projekt korábban nem részesült EU-támogatásban; a MEDIA-pályázat elnyerése a CineFest európai elismertségét és jó hírét is jelzi. A fiatal filmesek nemzetközi seregszemléje az észak-magyarországi régió egyik legfontosabb kulturális eseményévé nőtte ki magát. A fesztivált támogatja többek között Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Jameson. A Jameson támogatásának és a hosszú távú partneri együttműködésnek különösen örülnek a szervezők: főszponzorként a Dublini Filmfesztivált támogatja még a
világhírű cég. 

CINEFEST MISKOLC
2009. szeptember 11-20.
www.cinefest.hu


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés