bezár
 

zene

2009. 06. 15.
Guitar Idol 2009: nem nyert, de kiválóan helytállt a pécsi gitáros
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
”Nagyon jól éreztem magam a versenyen, s ami a legfontosabb: jól teljesítettem. Ennél jobban nem is tudtam volna játszani” - nyilatkozta a 21 éves pécsi Pálfi András, aki még május elején a legtöbb internetes szavazattal jutott a nemzetközi Guitar Idol 2009 tehetségkutató verseny Londonban rendezett szombati döntőjébe.

prae.hu

Pálfi András, aki egyben a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hírvivője is, az internetes szavazás alapján Magyarországról egyedüliként került be a világ legjobb tizenkét gitárosa közé. A szombati döntőt a www.licklibrary.com oldalon élőben lehetett figyelemmel  kísérni.
    
A Budapesti Műszaki Egyetem másodéves informatikus hallgatója, a hét éve gitározó pécsi fiatalember végül nem került a legjobb hat közé, de remekül érezte magát az igen erős mezőnyben, s a nem kis kihívást jelentő zenepárbajban. Nem tartja kudarcnak, hogy nem végzett az első helyen.
    
”Tényleg azok nyertek, akik megérdemelték. A lényeg, hogy nagyon jó gitárosokkal találkozhattam” - mondta a még a brit fővárosban tartózkodó Pálfi András.
    
Hozzátette: önmagában nagy lehetőségnek és győzelemnek értékeli a londoni döntőn való részvételt. Felkérést vagy bármiféle megkeresést egyelőre nem kapott, de mint mondta: sok névjegykártyát osztott szét a helyi menedzserek között.
    
A pécsi fiatalember a Guitar Idol 2009 világhálón keresztül  lebonyolított három selejtezőjén, és egy elődöntő után jutott a  tizenkettes döntőbe 5311 netes vokssal. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyzők mellett a szakmai zsűri nyolc további kiválasztottja került a fináléba. A győztesek az ismertség mellett értékes hangszereket, erősítőket, kiegészítőket nyertek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés