bezár
 

irodalom

2020. 10. 01.
A magyar népmese napja
Könyvbemutatóval ünnepelt a Magyar Versmondók Egyesülete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar népmese napja A magyar népmese napján, Benedek Elek születésnapján mutatta be a Népmesék szóban, írásban, képben című tanulmánykötetet szerdán a Magyar Versmondók Egyesülete Budapesten.

A magyar népmese pedagógiai, családerősítő, jellemnevelő és nemzetmegtartó erejét hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a hazai Népmesepontok ötletgazdája a könyvbemutató sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy aki népmeséken nő fel, az nagyobb fantáziájú és jobb kifejezőképességű, kreatívabb felnőtté válik. Az államtitkár felidézte a Minden este népmese program indulását, az országszerte működő Népmesepontok és a budapesti Mesemúzeum szerepét, feladatát és népszerűségét.

prae.hu

A Népmesék szóban, írásban, képben című kötet első részében néprajztudósok, a második szekcióban a jelen mesemondói, előadóművészei, a harmadik egységben kortárs meseírók és illusztrátorok vallanak a meséhez fűződő viszonyukról, míg az utolsó rész tanulmányaiban az animációs és rajzfilmek népmesei motívumai kapnak főszerepet - mondta el Lutter Imre előadóművész, drámapedagógus, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a kötet menedzsere.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés