bezár
 

színház

2009. 06. 12.
Szabadtéri bábszínházat és bábmúzeumot nyitnának Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A debreceni vidámpark területén szabadtéri báb- és mutatványos színpadot, valamint bábmúzeumot alakítanának ki - erről Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark Kht. igazgatója beszélt csütörtökön a debreceni Vojtina Bábszínház évadzáró sajtótájékoztatóján.

Szkéné színház

Terveik szerint az új színpad és a múzeum jövőre kezdené meg működését. Az elképzelés bírja az önkormányzat támogatását is, a költségekhez pedig 20 millió forinttal és saját bábgyűjteményével járul hozzá a közönség által "Heni bácsiként" ismert Kossuth-díjas bábművész, Kemény Henrik - tette hozzá.
    
Az igazgató úgy fogalmazott: "nem lenne értelme egy Disneyland-féle vidámparkra költeni százmilliókat, inkább a régi debreceni vásári hangulatot őrző, családias szórakozást kínáló hagyományt visszük tovább".
    
Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója az elmúlt évadról beszélve elmondta: a 2008/2009-es évadban összesen 387 előadást tartottak, közte 12 vendégfellépésnek is otthont adtak. Az összes nézőszám meghaladta a 41 ezer főt.
    
Kiemelte a kecskeméti hivatásos bábszínházi találkozón tartott sikeres fellépéseket, valamint hogy több alkalommal fogadtak farsangozásra kisiskolásokat és óvodásokat.
    
A következő évadot a színház a már hagyománnyá vált Idesüss a figurásra című szabadtéri családi nappal nyitja augusztus utolsó vasárnapján. Ezzel a nappal igyekeznek keretbe foglalni az elkövetkező évadot. Az új évad szeptember 12-én kezdődik a Kis December Király című darabbal.
    
Szeptemberben részt vesznek Franciaországban a bábszínházi világfesztiválon, amely a legnagyobb ilyen jellegű rendezvény. A 10 napos rendezvényen több mint ezer előadást tartanak majd a világ minden részéből érkezett bábosok és mutatványosok. A Vojtina itt 16 fővel képviseli magát és két darabot adnak elő - fűzte hozzá az igazgató.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés