bezár
 

zene

2009. 06. 11.
Demjén Ferenc ingyenes koncertet ad a Millenárison
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes koncertet ad pénteken este Demjén Ferenc a fővárosi Millenáris Park szabadtéri színpadán. A népszerű énekes decemberig nem lép fel újra Budapesten; december 30-án a Papp László Budapest Sportarénában őszre várható új albumát is bemutatja.

prae.hu

Demjén Ferenc elmondta: május végén Dunaújvárosban, június 1-jén Békéscsabán lépett fel zenekarával. Júniusban a Felvidéken (Rozsnyón és Kenyhecen), majd a nyár végéig ismét Magyarország különböző városaiban (például Diósgyőrött és Keszthelyen) ad koncertet állandó csapatával.
   
 "Budapesten most pénteken leszünk utoljára színpadon, a következő fél évben már az év végi szokásos nagy koncertre készülünk, ami december 30-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában" - mondta a népszerű előadó.
    
Demjén Ferenc legalább kétórás koncertet ad pénteken a Millenáris Parkban; az elhangzó dalok átfogják négy évtizedes eddigi pályafutását.
    
"Várhatóan októberben jelenik meg új lemezem, a stúdiómunkálatok az elkövetkező napokban kezdődnek. Új dalokat most még nem fogok játszani, decemberben, a lemezbemutató koncerten viszont már öt-hat vadonatúj számot is elő fogunk adni és az egész műsor más lesz. Azt tervezem, hogy olyan régi dalokat is előveszünk, ami korábban nem szerepelt a programban" - fejtette ki.
    
Az új album kapcsán az énekes annyit árult el, hogy alapvetően most is megszokott és jól bevált társaira, Závodi Gáborra és Menyhárt Jánosra támaszkodik, ám úgy tervezi, lesznek új közreműködők.
    
Demjén Ferenc - az Edda és a Hungária mellett - a Music Television által kezdeményezett MTV Icon sorozat egyik idei kiválasztottja; július 11-én Siófokon tizenkét előadó játssza el dalait.
    
"Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy kiválasztottak, de nem sokat tudok az előkészületekről. Fellépni nem fogok, de valószínűleg jelen leszek és boldogan fogom hallgatni a koncertet. Még azt sem tudom, kik dolgozzák fel a dalaimat, és pontosan melyeket. Nem fogok kritikát mondani; akárhogyan is, ezek a dalok talán valahogy túlélnek majd minket" - jegyezte meg erről az énekes.
    
Demjén Ferenc elmondta: csak ismerőseitől értesült arról, hogy mostani koncertjével egy időben, pénteken egykori zenekara, a Liversing is fellép, a MOM Parkban a Beat Randevú című rendezvényen. Hozzátette: ahogy hallotta, a Liversingben most fellépők nem azok a zenészek, akikkel 1967-68-ban együtt játszott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés