bezár
 

irodalom

2009. 06. 10.
Izraeli írók váltak egy napra a Háárec riportereivé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy nap erejéig a leghíresebb izraeli írók és költők írták a baloldali-liberális Háárec című lap híreit és riportjait; a különleges szerdai lapszám az országban most kezdődő héber nyelvű könyvhét alkalmából jelent meg az írók közreműködésével.

prae.hu

Többek között David Grossmann, Avraham B. Jehoshua, Zeruya Shalev és Etgar Keret állt be egy napra újságírónak; az általuk írt cikkek a politikától a kulturális mellékletig betöltötték a lapot. Az időjárás-előrejelzésben Ronny Someck költeménye tűnt fel, amely a nyár kezdetéről szól.
    
David Grossmann egy fiatalokat fogadó jeruzsálemi kábítószer-elvonó központról számolt be, Etgar Keret novellista pedig Ehud Barak védelmi minisztert kísérte és erről írt riportot. Zeruya Shalev, a neves író, Meir Shalev lánya egy indiai vendégmunkással beszélgetett és tájékoztatta az olvasókat a férfi nehéz életkörülményeiről. A különleges lapszámhoz Umberto Eco is hozzájárult, az olasz író a világ taxisofőrjeiről írt.
    
A héber könyvek hetét 1926 óta rendezik meg, idén június 20-ig tart az eseménysorozat. "A héber irodalom a mi legszebb exporttermékünk és az egyedüli, ami állandó növekedésben van" - írta vezércikkében a Háárec. "Alig telt el száz év, mióta a szent nyelv felébredt évezredes álmából, de ma virágzik az irodalomban" - olvasható a lapban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés