bezár
 

zene

2020. 08. 12.
Francia dalestet szervez az OIK
A szerelem útjai címmel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia dalestet szervez az OIK Heiter Melinda énekesnő a dalesten a francia romantikus és impresszionista zeneszerzők műveiből válogatott: Berlioz, Massenet, Duparc, Saint-Saëns, Debussy, Ravel, Caplet, Mouquet, őket egészíti ki Milhaud és Poulenc akik már a 20. századi zene képviselői – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

Az impresszionista zeneszerzőktől olyan dalcsokrot választott, amely fuvola és zongorakísérettel hangzik el. Ezt a vonalat folytatja Simon Dávid fuvolaművész, aki Mouquet Pán szonátájának első tételét adja elő. A többségében szerelemi tematikájú dalok közül talán csak Milhaud modernista mini dalciklusa, a Catalogue de fleurs lóg ki egy kicsit, amely egy megzenésített virágismertető. A dalest címét a koncertet záró Poulenc-valzer adja, amely méltán lett a zeneszerző egyik legismertebb és legtöbbet halott dala.

prae.hu

Közreműködők

Heiter Melinda - ének

Simon Dávid - fuvola

Andrea Fernandes - zongora

Helyszín

Országos Idegennyelvű Könyvtár - Rendezvényterem

1056 Budapest, Molnár utca 11.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni augusztus 10-től honlapunkon (www.oik.hu) lehet. A belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben a terem befogadóképességéig!

A rendezvény a Köszönjük, Magyarország támogatásával jött létre.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés