bezár
 

színház

2009. 06. 09.
Indonéz társulat is bemutatkozik a XV. Nemzetközi Bábfesztiválon Békéscsabán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazi különlegesség, az indonéz nemzeti bábszínház is bemutatkozik a pénteken kezdődő XV. Nemzetközi Bábfesztiválon Békéscsabán.

Szkéné színház

Lenkefi Zoltán, a rendező Békés Megyei Napsugár Bábszínház vezetője az elmondta: a társulatot fenntartó megyei önkormányzat az elmúlt időszakban gyümölcsöző kapcsolatot épített ki Indonézia egyik tartományával, és ennek eredményeként jártak az idén a távoli országban, s hívták meg a jakartai társulatot.
    
Az indonéz vendégek a fesztivál harmadik napján, június 14-én mutatják be a Jókai színházban Wayang Sandosa című produkciójukat.
    
Az idei fesztiválra egyébként az indonézek mellett Olaszországból, Romániából és Ukrajnából is érkeznek bábosok Békéscsabára, akik szakavatott zsűri előtt mutatják be darabjaikat a színházban, annak vigadótermében, a megyeháza udvarán, és az egyik bevásárlóközpont aulájában.
    
A külföldi vendégek mellett szintén Békéscsabán mutatkozik be mások mellett a szombathelyi, az egri, a kecskeméti és a fővárosi Kolibri bábszínház is.
    
Az idei nyolcnapos fesztivál kísérő rendezvényeként a Munkácsy múzeumban kiállítás nyílik a Napsugár bábszínház korábbi vezetőjének, a mostani igazgató édesapjának, Lenkefi Kondrádnak az emlékére. A békéscsabai Meseházban pedig egy korábbi bábkészítő pályázat résztvevői által készített bábokat láthatnak az érdeklődők, de a színházban gyermekrajz-kiállítással is kedveskednek a szervezők a látogatóknak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés