bezár
 

film

2009. 06. 09.
Magyar animációs alkotások az Annecy Filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kecskemétfilm és a Studio Baestarts animációi, valamint Mendrei Miklós, a MOME hallgatójának vizsgafilmje is versenyez az animáció első számú nemzetközi seregszemléjének számító Annecy Filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió a mustra nyitónapján, hétfőn.

prae.hu

A 63 ország részvételével megrendezendő, csaknem 300 alkotást felvonultató filmünnepen, amely az animáció számos formájának kínál bemutatkozási lehetőséget, öt alkotást láthat a közönség Magyarországról - írta Papp Csaba Zoltán.
    
A filmunió munkatársának tájékoztatása szerint a Kecskemétfilm Stúdió a televíziós sorozatok versenyében két alkotással indul: Szoboszlay Eszter Fejlakók című sorozatnák második része, a Szomszédolás és Nagy Lajos Köcsögkirály című magyar népmeséje kapott meghívást.
    
Ugyanebben a válogatásban a Studio Baestarts-ban készült két animáció is szerepel: az Alexei Alexeev rendezte Log Jam című nagysikerű sorozat - amelynek első része tavaly Annecy-ban elnyerte a SACEM díját - most négy epizóddal versenyez. A Studio Baestarts másik alkotása, a Hegyi Magdolna rendezte Gyerekdalok szintén a 41 meghívott televíziós sorozat között indul Annecyban.
    
A nagyvilágból hatvan egyetemi hallgató vizsgafilmjét is meghívták az Annecy Filmfesztivál szervezői. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről Mendrei Miklós Egyedül című, 9 perces animációs vizsgafilmje mutatkozhat be.
   
"Az animáció Cannes-jaként" számon tartott fesztiválra, amelynek tavaly több mint 115 ezer látogatója volt, idén június 13-ig várják a közönséget.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés