bezár
 

színház

2009. 06. 08.
"Új szerepeket az idősödő színésznőknek!"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ki ne akarna olyan színésznőket látni a színpadon, mint Judi Dench, csak azon múlik, hogy tudnak-e neki való szerepet adni - lépett fel az idősebb színésznők érdekében Sir Ian McKellen brit színész.

Szkéné színház

A 70 esztendős művész a The Stage című brit hetilapban beszélt arról, hogy az emberek igenis kíváncsiak az idős színésznők játékára, és manapság egyre népszerűbbek az öregedésről szóló darabok, tehát a drámaíróknak is el kellene gondolkodniuk ezen.
    
"Ha a színműírók fantáziáját csak a fiatalok történetei mozgatják meg, régen rossz. Ha Shakespeare-t nem érdekelték volna az idős vagy életük virágában lévő emberek, nem lenne Antoniusunk és Kleopátránk, meg még egy csomó más karakterünk" - idézte a színészt a BBC honlapja (www.bbc.co.uk).
   
 Egy angol színészszakszervezet márciusban online petíciót indított útjára annak érdekében, hogy például a televíziók kezeljék igazságosabban az idősebb színésznőket. A felszólításhoz olyan hírességek adták nevüket, mint Simon Callow, Julie Walters vagy Imelda Staunton.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés