bezár
 

színház

2020. 05. 17.
Hangjáték készül a Szegedi Nemzeti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangjáték készül a Szegedi Nemzeti Színházban Hétfőtől hallgatható meg Valentyin Katajev A kör négyszögesítése című művéből készül hangjáték Szegezdi Róbert vezetésével a Szegedi Nemzeti Színházban csatornáján.

Az elmúlt időszakban számtalan versmondást, meseolvasást, előadást hallhatott és láthatott az interneten a közönség, a színdarabból készült hangjáték azonban újdonság az online kínálatban.

Szkéné színház

A cím önmagában egy lehetetlennek tűnő mértani feladat: egy adott kör területével egyenlő területű négyzet szerkesztése. Valentyin Katajev vígjátékában egy ma már letűnt korszak hajnalán, 1921-ben, hasonló feladattal birkóznak meg a darab főhősei, valahol Moszkvában, egy albérleti szobában. Két friss házaspár, elveszve az izmusok ideológiáiban, összeköltözésük napjától küzdenek a szocialista családerkölcs, az ágyrajáró költő barátjuk, és az ajtó előtt veszteglő kerékpár akadályaival. Az első titkolózások, veszekedések után lassan, de egyre biztosabban ismernek rá teljes szabadságuk-boldogságuk zálogára: az igazi szerelemre. Így aztán nemcsak a szobában ágyként funkcionáló utcai padon és az aznapi vacsorán, de előbb-utóbb házastársaikon is megosztoznak.

Szegezdi Róbert rendező szerint „a cél ugyanaz, mint mindig: jelen lenni. Valahogy, mindenáron megadni a közönségnek a lehetőséget a találkozásra. Hogy a színház akkor is jelen legyen, amikor sehol sem megy fel a függöny, üresen kong a nézőtér, sötét és néma a színpad."

A tavaly fiatalon elhunyt Radnai Annamária nyersfordítása nyomán készült hangjáték három részben, hétfőn, szerdán és pénteken kerül fel a színház YouTube-csatornájára, ahol június 30-ig lesz elérhető.

Képek: @szegedinemzeti, Stockfresh

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

gyerek

Shonna Ines és Agócs Írisz részvételével
Kritika Kemény Lili Nem című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés