bezár
 

art&design

2009. 06. 06.
Mona Lisa, több Picasso és egy Bugatti 43-as kalapács alatt Chevernyben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leonardo da Vinci híres festményének, a Mona Lisának egy másolata, Picasso több képzeletbeli portréja és az eltűntnek hitt 189-es számú Bugatti 43-as kerül kalapács alá a hét végén a Loire völgyében fekvő Cheverny kastélyában - közölte az árverés becsüse.

prae.hu

Az árverésen 450 műtárgyat és érdekességet (festményeket, autókat, könyveket, műalkotásokat, ékszereket, bútorokat és fegyvereket) kínálnak eladásra szombaton, vasárnap és hétfőn.
   
 "A Mona Lisa-képet Leonardo egyik követője festette a XVII. században. Jobb, mint egy másolat. Ez egy interpretációs mű, minden bizonnyal megrendelésre készült" - mondta el Philippe Rouillac, a kastély télikertjében megtartandó árverés becsüse.
    
A párizsi Louvre-ban látható eredetivel azonos méretekben bekeretezett, 77x53 centiméteres vászon kikiáltási ára 10 ezer euró.
    
A modern festészet kedvelői 29, Pablo Picasso által festett képzeletbeli portré közül válogathatnak, amelyeket a mester barátjának és kiadójának, Charles Feldnek ajándékozott.
    
A régi gépkocsik gyűjtőit tucatnyi autómatuzsálem várja, közöttük az elveszettnek hitt 189 számú Bugatti 43-as: a kék színű, 1927-ben gyártott veterán autóra az Egyesült Államban bukkantak rá.
    
"Egy franciabarát amerikai találta meg, és úgy döntött, hogy kalapács alá bocsátja Chevernyben a Bugatti százéves évfordulója alkalmából" - mondta el a becsüs. Kikiáltási ára 100 ezer euró.
    
A lírai absztrakció egyik legismertebb képviselőjének, Zao Wou-Ki Franciaországban letelepedett kínai festőművésznek Composition (Kompozíció) című 1967-ben alkotott, 73x60 centiméteres műve elsősorban a kínaiak  érdeklődésére tarthat számot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés