bezár
 

film

2009. 06. 05.
Hollywood mentheti meg Ingmar Bergman házát?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elképzelhető, hogy végül a hollywoodi csillagok dollármilliói mentik meg Ingmar Bergman legendás filmrendező Farö szigetén fekvő birtokát: a két éve elhunyt művész nevét viselő alapítvány legalábbis arra kapacitálja a hírességeket a Variety című filmes szaklapban, hogy licitáljanak az árverésre bocsátott birtokra.

prae.hu

"Szeretné, ha öné lenne Bergman háza?" - olvasható az óceán túloldalán megjelent hirdetésben, amely szerint az érdeklődők augusztus végéig tehetik meg ajánlatukat a Christie's londoni aukciós háznál.
    
A rendező végakaratában csak annyit kötött ki, hogy annak adják el az Északi-tengeren fekvő parányi szigeten elterülő Hammars birtokot, aki a legtöbbet kínálja érte. Általános vélekedés szerint Bergman valójában a svéd kormányt akarta arra kényszeríteni, hogy mélyen az adókasszába nyúlva megvásárolja a helyet, és aztán részben múzeumként, részben az aktív művészeknek szentelt központként üzemeltesse a több épületből álló birtokot, amelyen még mozi is van.
    
A jelenlegi állás szerint azonban a svéd kulturális minisztérium nincs abban a helyzetben, hogy részt vegyen a milliós összegű licitben. Mint az alapítvány jelezte, már többen érdeklődtek Hammars iránt.
    
Bergman több színésze - mások közt Erland Josephson és Harriet Anderrson - a Dagens Nyheter című lap hasábjain adott hangot aggodalmának, szerintük a kormány a svéd kulturális örökség egyik legjelentősebb darabját teszi kockára. Szerintük a hollywoodi hírességek nem jelentenek garanciát arra, hogy a sziget látogatható lesz a nyilvánosság számára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés