bezár
 

zene

2020. 04. 15.
Elmarad San Franciscó-i Opera nyári programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmarad San Franciscó-i Opera nyári programja Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját. Az intézmény vezetése kedden jelentette be, hogy a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.

 A San Franciscó-i városvezetés egyelőre május 3-ig rendelte el a korlátozásokat, emellett az államban és az országosan bevezetett egészségvédelmi szabályok sem teszik lehetővé a nyári évad előadásainak előkészítését, próbáit és bemutatását - írták az operaház közleményében.

prae.hu

A 2020-as nyári évadra 18 előadást terveztek Verdi Ernani és Händel Partenope című klasszikusából és a The (R)evolution of Steve Jobs című kortárs műből.

A kijárási korlátozások elrendelése óta a San Franciscó-i Opera elindította Opera is On (Az opera folytatódik) című napi Instagram-programját, amelynek keretében az opera sztárjai énekelnek, hogy - mint mondták - ezzel juttassák a közönséget katartikus zenei élményhez, amelyre oly nagy szükség van.

"A művészetnek és a kultúrának páratlan képessége van arra, hogy vigaszt, gyógyulást, kapcsolatot és örömöt nyújtson" - hangsúlyozta Matthew Shilvock, az operaház igazgatója. Hozzátette: az egész intézmény kifejezi háláját és elismerését a járvány elleni küzdelem élvonalában dolgozó embereknek, akik életeket mentenek, gondoskodnak a városok biztonságáról és a közösségek működtetéséről.

A nyári évadra jegyeiket már megváltóknak több lehetőséget kínált fel az opera: visszaválthatják, más előadásra cserélhetik, egy jövendőbeli előadásra tetethetik félre, illetve a jegy értékével az operát is támogathatják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés