bezár
 

film

2020. 04. 06.
A Velencei Filmfesztivál biztos nem vált online kiadásra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Velencei Filmfesztivál biztos nem vált online kiadásra A Velencei Filmfesztivál szóvivője hétfőn közölte, hogy tovább szervezik a szeptember 2-án kezdődő hagyományos filmmustrát, és kizárta, hogy a koronavírus-járvány miatt a filmes seregszemlét az online térbe terelnék át.

"A Velencei Filmfesztivált nem helyettesítheti egy online esemény" - szögezte le a Variety.com újságírójának nyilatkozó szóvivő. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy "a technológia adta lehetőségeket néhány kezdeményezésben felhasználják", de hozzátette, hogy jelenleg még túl korai volna bármilyen ezzel kapcsolatos döntést meghozni.

prae.hu

A hollywoodi szaklap azt követően kereste meg a fesztivál illetékeseit, hogy Alberto Barbera, a filmmustra művészeti igazgatója a hétvégén kijelentette, jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket.

Barbera a szeptember 10-én kezdődő Torontói Filmfesztivált vezető Joana Vicente és Cameron Bailey bejelentése nyomán szólalt meg. A kanadai fesztiválszervezők ugyanis közölték, hogy az esemény helyszíni és digitális megrendezésének lehetőségét is vizsgálják, mivel teljesen bizonytalannak látszik, hogy szeptemberben meg lehet-e tartani egy ilyen sok embert megmozgató összejövetelt.

Barbera szerint ezt a torontóiak megtehetik, mert az egy teljesen más jellegű fesztivál, mint a cannes-i vagy a velencei. Mint mondta, csapatával együtt a szokásos módon dolgozik a fesztivál előkészítésén, és még lehetőségként sem merült fel, hogy elvessék a hagyományos megvalósítást.

Márciusban a Velencei Biennálé, a filmfesztivál anyaszervezete az építészeti biennálé megnyitóját május 23-ról augusztus 29-re halasztotta a koronavírus-járvány miatt, amelynek Olaszországban már több mint 15 ezer halálos áldozata van.

Az idén 77. évébe lépő Velencei Filmfesztivál januárban jelentette be, hogy Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz a zsűri elnöke.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés