bezár
 

zene

2009. 06. 03.
Református Zenei Fesztivál hatodszor a Kultuccában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatodik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten: Ferencvárosban, a Ráday és a Kinizsi utca által határolt részen, a "Kultuccában" péntektől vasárnapig tradicionális egyházi zsoltárok, énekek, kórusművek, hangszeres darabok mellett népzenei és mai modern zenei előadások is láthatók-hallhatók lesznek.

prae.hu

 Megőrizni, megmutatni református zenei kincsünket, kultúránkat a jelen és az utókor számára - fogalmazták meg a szervezők a háromnapos fesztivál célját közleményükben.
    
A Református Zenei Fesztivál keretében bemutatják a Magyarországi Református Egyház társadalmi, szociális, egészségügyi, irodalmi, oktatási, tudományos, képzőművészeti és hitéleti munkáját is. Idén ünneplik Kálvin János születésének 500. évfordulóját; a nagy reformátor előtt tisztelgő programok közé tartozik a Kálvin kertje kiállítás.
    
A június 5-i első napon kora este lesz Lovász Irén koncertje, majd a Kaláka együttes Kányádi-műsorával a Bakáts téri katolikus templomban lép fel. Késő este lesz a Mécses menet a Ráday utcában zsoltárénekléssel, majd a Kálvin téri református templomban zenés áhitat zárja a pénteki rendezvényeket.
    
Másnap, szombaton nyílt szakmai délelőttöt rendeznek a Lónyay utcai Református Gimnáziumban az egyházi énekek, kórusművek tanításáról, tanulásáról. Délután az Országos Református Pedagógus-Diák Kórus lép fel a Kálvin téri református templomban, ezt követi az Invocatio Musicalis formáció koncertje a Bakáts téri templomban. A szombati programokat a Vujicsics és a Misztrál muzsikálása zárja a Ráday utcában.
    
Vasárnap délelőtt Kálvin Jánosról emlékeznek meg a Kálvin téri református templomban zenés istentiszteleten; Kiss Ferenc és barátai itt mutatják be a Kálvin-évfordulóra írt Magyar Kancionálé című művet. A Bakáts téren Vedres Csaba és a Kairosz Kvartett, a Ráday utcában Berecz András, valamint Pál István "Szalonna" és bandája lesz hallható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés