bezár
 

film

2009. 06. 02.
Magyar Nap a kolozsvári filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Seregnyi magyar mozgókép látható a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál "Magyar Napján", június 3-án. A nagyszabású erdélyi filmünnep zsűrijében Hajdu Szabolcs vesz részt; a versenyprogramban Lakatos Róbert Bahrtalo! című roadmovie-ja indul.

prae.hu

A Magyar Filmunió közreműködésével 17 magyar alkotó munkáját mutatják be a május 29-én kezdődött és június 7-ig tartó seregszemlén, amely összesen 215 filmalkotást tűzött műsorra - tudatta közleményben a filmunió.
    
A szerdai magyar napon a játékfilmeket illetően Bereczki Csaba Életek éneke, Gigor Attila A nyomozó, Keményffy Tamás Mázli, Szomjas György A Nap utcai fiúk és Hajdu Szabolcs Off Hollywood című munkáit láthatja a fesztivál közönsége. A fiatal magyar rendezőgeneráció markáns alakja, Hajdu Szabolcs a fesztivál öttagú zsűrijében foglal helyet.
    
A magyar nap keretében dokumentumfilmeket, animációkat és rövidfilmeket is bemutatnak, többek közt Zágoni Balázs, Bálint Ibolya, Felméri Cecília és Lakatos Róbert munkáit. A kolozsvári születésű Lakatos Róbertnek két rendezése kapott meghívást az idei fesztiválra: Gen(i)us Diabolis - Ördögtérgye című rövidfilmje az erotikus filmek válogatásába, míg a Bahrtalo! című első játékfilmje a versenyprogramba. A fesztivál fődíjáért, a 10 000 eurós Transilvania Trófeáért 12 játékfilm száll ringbe.
    
A fesztivál különprogramban mutatja be a Kínai védelem című 1999-ben készült filmdrámát, amely Tompa Gábor, a kolozsvári színház igazgatójának rendezése.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés