bezár
 

irodalom

2009. 05. 29.
Sophie Marceau kedvenc írója Szabó Magda
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sophie Marceau francia színésznő kedvenc írója Szabó Magda - számolt be a L'Express című francia hetilap csütörtökön megjelent legfrissebb számában.

A franciák legkedveltebb színésznőjét a 62. Cannes-i Fesztiválon bemutatott legújabb filmje, a Ne te retourne pas (Ne nézz vissza) kapcsán faggatta a magazin kedvenceiről.
    
Arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc írója, a színésznő azt válaszolta: "Szabó Magda. Két évvel ezelőtt fedeztem fel. Azóta minden könyvét elolvasom".
    
Szabó Magda 2003-ban Az ajtó című regényéért megkapta az 1904-ben alapított, kizárólag női zsűritagok által odaítélt Femina nevű francia irodalmi díjnak az év legjobb külföldi regényét jutalmazó változatát, és ennek köszönhetően a hetvenes évekbeli sikere után Franciaország újra felfedezte magának a 2007 őszén elhunyt magyar írónőt.
    
A párizsi Viviane Hamy kiadónál sorra jelennek meg új fordításban az írónő regényei; a Katalin utca, a Pilátus és Az őz után februárban került a francia könyvesboltokba az 1990-ben írt A pillanat (Creusais) és az 1970-es Ókút, mindkettő Chantal Philippe fordításában.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés