bezár
 

art&design

2020. 01. 05.
Out of control a múzeumban
Süveges Rita kiállítása a 1111-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Out of control a múzeumban A természet regeneratív ciklikusságában nincs felesleg, sem hulladék, a létezők közötti hálózatok örök körforgásban tartják az anyagot.

A szén, amely a földi élet alapja, azt is mondhatnánk, hogy egyik főszereplője, folyamatos átalakulásban van: más elemekkel vegyületeket alkotva vándorol az élő és élettelen, a szilárd, a folyékony és a gáz állapot közt. A lassú szén-körforgás a szénnek a kőzetek, a talaj, a légkör, és az óceánok közötti több százmillió év alatt zajló tartó transzformációját jelenti.

prae.hu

A szén, az olaj, a földgáz energiatöbblete tette lehetővé a modernitás társadalmainak életmódját, amelynek az utóbbi században fő hajtóerejévé a végtelen gyorsulás, fejlődés és felhalmozás ideológiája vált. Fosszilis üzemagyagokból a Föld óriási tartalékokkal rendelkezik, az embernek kevésbé kell a tartályok kimerülésétől, mint az üzemanyagok égetésének következményeképp a saját életfeltételeinek kipusztulásától félnie.

‘out of control’ - Így jelzik az ausztrál térképes applikációban, ha egy adott erdőtüzet még nem sikerült a hatóságoknak megszelídíteniük. Süveges Rita kiállításán a szénciklusok stációinak jár utána.

A kiállítás megnyitója 2020.01.07. 19 órától lesz a 1111 galériában (1111, Budapest, Kende utca 1.). A kiállítás január 11-ig lesz megtekinthető. 

A megnyitó facebook-eseménye itt található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés