bezár
 

film

2009. 05. 29.
Európai alkotások főmúsoridőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az európai tévécsatornák fő műsoridejének közel háromnegyedét európai alkotások teszik ki - derül ki az Európai Bizottság megbízásából készített, csütörtökön Brüsszelben közzétett tanulmányból.

prae.hu

A felmérés legfőbb megállapítása az, hogy az európai készítésű adások és filmek nagy népszerűségnek örvendenek. 2007-ben a műsoridő 74 százalékában - sőt este hat és tizenegy óra között 75,5 százalékában - néztek európai adást vagy filmet az Európai Unió polgárai.
    
A tévécsatornák által nyújtott lekérhető videoszolgáltatások nagy többsége is zömmel európai tartalmakat kínál: a megkérdezett csatornák 90 százaléka állította, hogy lekérhető videoválasztékuk több mint 75 százalékban tartalmaz európai filmeket.
    
A "határok nélküli televíziózásról" szóló 1989. évi irányelv értelmében az európai televíziós műsorszolgáltatóknak műsoridejük túlnyomó részét európai alkotásoknak kell szentelniük. Ezen irányelv hatályát 2007-ben a "audiovizuális médiaszolgáltatásokról" szóló irányelv kiterjesztette a lekérhető szolgáltatásokra is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés