bezár
 

art&design

2009. 05. 27.
Idén Gyulán találkoznak a fotózás szerelmesei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén Gyula ad otthont a maga nemében Európában is egyedülálló Fotó Art fesztiválnak, amelyen a fényképezés szerelmesei cserélhetik ki tapasztalataikat és ismerkednek a szakma mesterfogásaival május 29. és 31. között.

prae.hu

Az eseményre mintegy ezer, a fotózás mint szakma vagy mint szenvedély iránt érdeklődő, ismereteiket bővíteni kívánó vendéget várnak a házigazdák - mondta el Jamrik Vilmos, a rendezvény főszervezője. A seregszemle központi helyszíne a gyulai művelődési központ lesz, itt kapnak teret a rendezvény támogatói és az előadások, vetítések, illetve a műtermek is.
    
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a fotózás minden ágának művelője talál majd magának hasznos és szórakoztató elfoglaltságot. A természetfotózás szerelmeseinek például a páratlan szépségű Fekete-Körös, a mályvádi erdő, a dénesmajori tavak, a szabadkígyósi tanösvény és kastélykert nyújt felejthetetlen élményt. A rendezvény ideje alatt választható sportfotós témák között pedig először szerepel salakmotor verseny, labdarúgó- és kézilabda-mérkőzés.
    
Az esti programokat a vetítéseken kívül csillag- és asztrofotózási lehetőségek színesítik - folytatta Jamrik Vilmos, aki szólt arról is: Gyulán található egy nemzetközileg is jegyzett távcső, melyen keresztül fantasztikus csillagászati képek készíthetők a mai modern digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel.
    
Gyula mindezek mellett gyönyörű épületeket, szökőkutakat és tereket is rejt azok számára, akik értékelik a tér és forma alkotta kompozíciókat. Azaz maga a kétszeres Hild-díjas város önmagában is igazi fotós csemegének ígérkezik - vélekedett a főszervező. Jamrik Vilmos Európa-szerte egyedülálló lehetőségként említette, hogy a fesztivál három napja alatt minden résztvevő szabadon kipróbálhatja, illetve tesztelheti a legismertebb fényképezőgép-, objektívgyártó világcégek teljes technikai arzenálját. Ehhez a Foto Art Magazin újságírói és a szakma neves oktatói nyújtanak elméleti és gyakorlati segítséget.
    
Ám hogy a gép mögött mit ér maga az ember, arról a dzsembori során készült képek tanúskodnak majd a legszemléletesebben. Ezeket ugyancsak az esemény tradícióihoz hűen, immár a 11. rendezvényen is külön pályázaton díjazzák mintegy másfél millió forint összértékben - hangsúlyozta Jamrik Vilmos.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés