bezár
 

art&design

2019. 11. 29.
Manage [it] Yourself
MOME nyílt nap: Fókuszban a Design- és művészetmenedzsment MA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Manage [it] Yourself 2019. november 29-én, a MOME nyílt napján 17:00-tól kerül megrendezésre a Design- és művészetmenedzsment szakos tájékoztató, ahol bemutatkoznak a szak első éves hallgatói is. Ezt követően 18:00-tól a Manage [it] Yourself keretében egy kerekasztal-beszélgetés formájában, a szakon tanulók és öregdiákok tapasztalatain és élményein keresztül nyújtanak betekintést a képzésbe.

A MOME új épületében, a Groundból nyíló Kantinban 17:00-kor kezdődik a szakos tájékoztató, ahol bemutatkoznak a DMM elsőéves hallgatói, illetve feltehetőek a szakkal, az egyetemi élettel és a felvételivel kapcsolatos kérdések. Ezt követően, 18:00-tól a Manage [it] Yourselfen a szakon tanulók és öregdiákok beszélgetésén és beszámolóin keresztül körvonalazódik, milyen is az élet egy művészeti egyetem falai között, milyen lehetőségek vannak a diploma megszerzése után, illetve hogy mire is való pontosan a design- és művészetmenedzsment.
A vendégek Maj Ajna, Nagy Anikó és Csermann Ádám lesznek, a beszélgetést pedig Zászkaliczky Anna Eszter moderálja.

prae.hu


Időpont: 2019. november 29. péntek, 17:00


Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Ground, Kantin (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.)

 

Maj Ajna

Maj Ajna művészetelmélet szakon végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Szakmai tapasztalát gyakornokként a Várfok Galériában szerezte. Később, az egyetem elvégzése után az Art+Text Budapest Galéria munkatársaként dolgozott. Az elmúlt évek alatt kurátorként számos kiállításon, projekten dolgozott, mint például Ádám Anna - Piknik az Édenben (Küszöb Fesztivál). Jelenleg design- és művészetmenedzsment szakon tanul, illetve a budapesti Glassyard Galériában dolgozik.

Nagy Anikó

Anikó andragógia–művelődésszervezés szakon szerezte alapdiplomáját, majd az ELTE múzeumpedagógia és a MOME Művészettel nevelés szakán végzett. Több mint öt és fél éve dolgozik múzeumpedagógusként a Közlekedési Múzeumban, valamint a 2015-ben létrejött KACs Műhely egyik alapítótagja és vezetője Elek Ágnessel együtt. 2018 tavaszától pedig a MOME TechLabjának projektmenedzsere.

Csermann Ádám

Ádám a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán végzett grafika szakirányon, jelenleg pedig a MOME Design és Művészetmenedzsment szakán tanul. A grafika mellett a zene is meghatározó az életében, 2013-ban ösztöndíjasként nyert felvételt a Snétberger Zenei Tehetség Központba, emellett saját zenekara, a Mongoose Limit első önálló lemezének megjelenése után 2018-ban már a Kistehén zenekarral is turnéztak.

Zászkaliczky Anna Eszter

Anna művészettörténeti és múzeumpedagógiai tanulmányok után kezdte el a Design- és művészetmenedzsment szakot. Azért jelentkezett erre a képzésre, mert hisz abban, hogy megfelelő támogatással a kultúra mindenki számára fogyasztható és élvezhetővé tehető. Korábban dolgozott a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj titkáraként és a Design Hét Budapest projektmenedzsereként. Jelenleg az AB Concrete Design márkamenedzsere és a Tőkeportál designipari üzletfejlesztési munkatársa.

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. Az együttműködés mibenlétét szeretnénk feltérképezni, kíváncsiak vagyunk, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkezünk, amely módot ad arra, hogy bemutassuk a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein, és egy adott művészeti ágazat két, eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívjuk meg.

Bővebb információ és a képek forrása: az esemény facebook-oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés