bezár
 

zene

2019. 11. 17.
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata Vasárnap kezdődik az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a Budapest Music Centerben (BMC); az Áthallások címmel meghirdetett ciklus a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál.    

A kéthavonta megvalósuló sorozat első estjének témája a dzsessz, a nyitókoncertet Ha Beethoven dzsesszelt volna... címmel rendezik meg vasárnap a BMC-ben, az esemény vendége a Sárik Péter Trió - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

prae.hu

Az első esten többek között arról lesz szó, hogy hogyan hatott a dzsessz a klasszikus zenére, és hogy mi a különbség a klasszikus és a dzsessz zongorajáték között.

Az Áthallások című, háromrészes sorozat a különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túl, közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint a műfajok egymásra gyakorolt hatását. A ciklus szerves része egy-egy - a másik műfajt reprezentáló - vendégművész közreműködése. A művészek szakmai titkokról mesélnek, az esteken egy közös produkció is megvalósul és a közönséget is bevonják a műsorba.

A vasárnapi koncert vendége Sárik Péter Triója (Sárik Péter - zongora, Fónay Tibor - bőgő és Gálfi Attila - dob), amely nemrégiben Beethoven- és Bartók- művek által ihletett dzsessz-CD-t jelentetett meg. Az említett szerzőkön kívül a koncerten megszólalnak még Bach, Poulenc, Grieg, Piazzolla és Gershwin művei.

Az Áthallások első évadjának további témái között van a pantomim: január 19-én Méhes Csaba vendégszereplésével rendeznek programot. Március 22-én a mesét helyezik a középpontba, Berecz András közreműködésével.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés