bezár
 

film

2009. 05. 26.
Claudia Cardinale Kolozsvárott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Claudia Cardinale olasz színésznő lesz a Kolozsváron idén nyolcadik alkalommal sorra kerülő Erdélyi Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) egyik díszmeghívottja.

prae.hu

A május 29. és június 7. között zajló fesztivál utolsó előtti napján rendezendő gálaesten veheti át az olasz színészóriás az életműdíjat.
    
A Tunéziában szicíliai szülők gyermekeként, 1939-ben született Claudia Cardinale pályafutása során több mint 150 nagyjátékfilmben és sorozatban játszott. Olyan híres sztárokkal szerepelt együtt a filmvásznon, mint például Burt Lancaster és Alain Delon, együtt dolgozott az olasz mozi nagymesterével, Federico Fellini rendezővel is.
    
Az előző években a kolozsvári fesztiválon a nemzetközi filmes szakma hasonlóképpen jeles képviselői részesültek ebben a kitüntetésben, köztük például Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero és Nicolas Roeg.
    
A TIFF idei programjában a hangsúly az olasz, a lengyel és a finn filmek bemutatásán lesz. A hagyományoknak megfelelően a közönség magyar alkotásokat is megtekinthet.
    
A szervezők által közzé tett program szerint az utóbbi két év magyar filmterméséből levetítik egyebek között Gigor Attila A nyomozó, Hajdu Szabolcs Anti-Hollywood, Szomjas György A Nap utcai fiúk és Bereczki Csaba Életek Éneke című filmjét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés