bezár
 

art&design

2009. 05. 25.
Ingyenes magyar és angol nyelvű természetfotós magazin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes, magyar és angol nyelvű digitális természetfotó-magazin indult; a www.termeszetfotomagazin.hu és a www.naturephotomagazine.com címen az érdekes cikken és fantasztikus fényképfelvételek kívül videók is várják az olvasókat - tájékoztatta Imre Tamás főszerkesztő a sajtót.

prae.hu

A tervek szerint negyedévente jelentkező magazin célja bemutatni elsősorban Kelet-Európa természeti szépségeit, természetfotósait, fotós helyszíneit a közönségnek, de olvashatók írások és láthatók majd képek távolabbi tájakról, és szólnak cikkek a fotográfia fortélyairól is - mondta a főszerkesztő.
    
Az első, több mint nyolcvanoldalas számban egy anyag a Hortobágyra, Magyarország egyik legismertebb madárrezervátumába kalauzolja el az érdeklődőket, láthatóak benne többek között Dezső László erdélyi képei, egy összeállítás a gerecsei medvehagymásról, valamint a dalmát tengerpart középső részén található Krka Nemzeti Parkról.
    
A tippek-trükkök és a fotósiskola rovatok az éppen most kezdő, vagy már jártas, de tanulni vágyó fotósoknak nyújthatnak szakmai útmutatást. Az első számban a lepkefényképezés rejtélyeibe vezetik be az érdeklődőket, sorozat indul a kompozíció "tudományáról" és a képfeldolgozás fortélyairól is.
    
Bár a természetfotózás elterjedt eszköze a tükörreflexes fényképezőgép, a szerkesztők gondoltak a kompakt géppel alkotó fotósokra is, őket a növényfotózás rejtelmeibe vezetik be. A lapban különlegességként megtalálható egy asztrofényképezéssel foglalkozó rovat is, amely a csillagok és galaxisok egyedülálló, misztikus világába kalauzolja el az olvasókat.
    
A kiadványból a technikai eszközök sem maradhatnak ki, a szerzők a svédországi hidegben és az afrikai hőségben is teszteltek fényképezőgépeket természetfotós szempontok alapján - mondta Imre Tamás.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés