bezár
 

art&design

2019. 10. 21.
IV. Texthibiton - Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IV. Texthibiton - Budapest A IV. Texthibiton kiállítás október 25-étől kezdve az elmúlt négy év legjobb - külföldi és magyar - kortárs textilművészeinek munkáit vonultatja fel a Fuga Budapesti Építészeti Központban. A kiállításon lakástextil-fejlesztésekből rendezett válogatás lesz látható. Csaknem 30 textiltervező és több textilgyártó vesz részt. A magyarok mellett két cseh és két lengyel művész mutatkozik be.

A november 11-ig nyitva tartó tárlaton különféle generációkhoz tartózó, eltérő stílusú és attitűdű alkotók különböző technikákkal elkészíttett művei láthatók. A mintegy 150 minta- és színvariácóból álló prototípuskollekciót a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatják.  A kiállítást Reinhard Backhausen, a világhírű Weiner Werkstättee cég alapítájónak leszármazottja, a cég 1985 és 2012 közötti tulajdonosa nyitja meg.

prae.hu

A program kezdeményezése Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező nevéhez fűződik, aki 2015-ben indította útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés