bezár
 

irodalom

2019. 10. 21.
Karl Ove Knausgaard a Jövő Könyvtárába ír könyvet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Karl Ove Knausgaard norvég író új regényét a Jövő Könyvtárába írja, amelynek könyveit csak száz év múlva lehet majd elolvasni - számolt be a The Guardian.

A Jövő Könyvtárának ötletével Katie Paterson skót művész állt elő. A könyvtár kortárs szerzők új írásait gyűjti össze, amelyeket 2114-ig senki sem olvashat el. A könyvtár jelenleg ezer lucfenyőből áll, amelyet 2014-ben ültettek el az oszlói Nomarka erdőben. Száz év múlva ezekből a fákból papírt készítenek, és erre nyomtatják majd a szerzők könyveit, amelyek akkor jelennek meg először. A résztvevő írók között szerepel Margaret Atwood és David Mitchell is.

prae.hu

Paterson Knausgaardot a 21. század egyik legkivételesebb írójának tartja. Knausgaard a könyvtár első norvég szerzője, aki már el is kezdett dolgozni a kéziratán. Elmondása szerint a Jövő Könyvtára csodálatos ötlet: "Tetszik a gondolat, hogy olyan olvasói lesznek az embernek, akik még meg sem születtek, olyan ez, mintha egy kis hajót küldenénk a mi időnkből hozzájuk. Tetszik, hogy száz év múlva lehet csak kinyitni a könyvet, tetszik az erdő növekedésének lassúsága, és minden kapcsolódik egymáshoz. Gyönyörű zöld mű".
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés