bezár
 

zene

2009. 05. 23.
Megújult Columbus-hajó felfedezőkre vár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2009. május 19-én sajtótájékoztatót tartott a Columbus Hajó Jazzklub, ahol a Hajó és a menedzsment nevében Szekula László, a jazzművészek nevében pedig Fekete-Kovács Kornél beszélt a klub megújult koncepciójáról.

prae.hu

Budai György és a Magyar Jazzművészek Társasága összefogásával 2005. januárjában jött létre egy, a nyugat-európai és tengerentúli nagyvárosokéhoz hasonló, napi rendszerességgel működő minőségi jazzklub, mely megteremtette annak a lehetőségét, hogy a kiemelkedő színvonalú magyar jazz méltó körülmények között mutatkozhasson be a fővárosban estéről estére.

Az elmúlt 4 év során a Magyar Jazzművészek Társaságának tagjai által vezetett zenekarok mellett a jazz hazai képviselői, számos alkalommal külföldi előadók, vendégszólisták és fiatal muzsikusok is bemutatkoztak a hajó színpadán.

A Jazzklub működésének 5. évében a menedzsment stratégiai változtatások bevezetéséről döntött, hogy megváltoztassa a Klubról kialakult képet. Számos fórumon elit jazzklubnak minősítik a Columbust, azzal a feltételezéssel, hogy a hely elsősorban külföldi turisták igényeit szolgálja ki.



A Gösser támogatásával a Jazzklub májusra gyökeresen átalakult. A színvonalas jazzkoncertek és az egyedülálló panoráma a Budai Várra adják továbbra is a Columbus vonzerejét. A helyiség klubjellegének kihangsúlyozása érdekében azonban teljesen megújult fedélzettel várják vendégeiket: az eddigi éttermi hangulat helyett színvonalas bárbelsőt alakítottak ki.

A Jazzklub vendégei számára pedig speciális menüt dolgoztak ki, nagyon kedvező árakkal egyes italféleségekre és ételspecialitásokra. A kedvezményes menüvel azokat a potenciális vendégeket szeretnék megnyerni, akik átlagos budapesti klubáron színvonalas zenei programra és kikapcsolódási lehetőségre vágynak.

A Klub programjának jelentős részét továbbra is a magyar jazzélet vezető zenészeinek formációi adják, akik az eddigi évek folyamán többször is megfordultak a klubban: Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Babos Gyula, Horváth Kornél, Oláh Kálmán, Fekete-Kovács Kornél, Berki Tamás, Dresch Mihály, Balázs Elemér, Kőszegi Imre, Szőke Nikoletta, Szabó Dániel és Emilio, valamint fiatal előadók, mint Fábián Juli, Borbély Miklós, Fenyvesi Márton, Ávéd János, stb.

A magyarországi külföldi kulturális intézetekkel és nagykövetségekkel együttműködve megfordultak már a Columbus Hajón dán és spanyol zenekarok.

Május 15-én egy amerikai zenekar, a Tricycle lemezbemutató koncertje kerül megrendezésre, május 21-én pedig a Djabe együttest fogadják egy amerikai szólistával, John Nugent-tel.

Új céljaik között szerepel a fiatal együttesek bemutatkozása a klubban, amelyeket a közönség ingyenesen látogathatja majd. Szeretnék a gyermekeknek szóló koncertek hagyományát is feleleveníteni, az úgynevezett hétvégi „kakaó koncerteket”, de szívesen rendeznek majd irodalmi, vagy zenei beszélgetős esteket is.

Leszögezték továbbá, hogy a Klub 2009.évre gyakorlatilag az állami támogatásoktól teljesen függetlenül működik. A menedzsment fedezi a működtetési költségeket és szponzori támogatásokból igyekszik megteremteni annak a lehetőségét, hogy ismét havi 20 koncert szerepeljen a Columbus műsorán.

Szakcsi Lakatos Béla a hajón 

A beszédek után kellemes jazz bemutató koncertélményben volt részünk (Fekete-Kovács Kornél Quintet), majd megkóstoltuk a Hajó finomságait és bársonyos italokat fogyasztottunk hozzá.  
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés