bezár
 

zene

2009. 05. 22.
Zenés gyermeknapi Haydn Maraton a Millenárison
és további programok öt helyszínen, egy napon, 2009. május 31. vasárnap 11 órától 23 óráig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2009-es évben világszerte megemlékeznek Haydnról, hisz idén ünnepeljük az első bécsi klasszikus halálának 200. évfordulóját. A Haydn-év csúcsán, a mester halálának napján, május 31-én, vasárnap a Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája tizenkét órás „zenemaratont” szervez a Millenárison: 11 és 23 óra között ingyenes programokkal várnak kicsiket és nagyokat, mindazokat, akik ismerik a "szimfóniák atyjának" zenéjét, s mindazokat, akik még nem.

prae.hu

A Haydn Év legkiemelkedőbb eseménye május 31-e, a zeneszerző halálának 200. évfordulója. A Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája igazi zenei csemegéket kínál ezen a különleges napon kicsiknek s nagyoknak egyaránt: gyereknapi „zenemaraton”t szervez a Millenárison, ahol délelőtt 11-től este 11-ig, tizenkét órán át Haydn zenéje tölti be a teret. A Haydn Maraton egyedülálló zenei élményben részesíti a Millenárisra látogatókat: különféle formációk, változatos feldolgozásokban szólaltatják majd meg a zeneszerző műveit egész nap. A jól ismert klasszikus dallamok mellett a népszerű crossover műfajban is felcsendülnek Haydn kompozíciói.

Haydn baba

A "szimfóniák atyjának" és a vonósnégyes megteremtőjének titulált zseni még kisgyermekként, egy háromnyelvű alsó-ausztriai falucskában felnőve vált fogékonnyá a különböző nemzetiségek zenéi iránt. A szervezők ezért a gyereknapi vasárnap délelőttjére és délutánjára olyan muzsikusokat kértek fel, mint Halász Judit, az Óbudai Danubia Zenekar és a Sebő-együttes, akik segítsenek a legkisebbeket is fogékonnyá tenni Haydn zenéje iránt. Fellép még Bölöni Réka Társulata, a Drums Ütőegyüttes, a Brass in the Five, a Garabonciás Táncegyüttes, a Jánosi Együttes, a Trio LaKriA és a Mirrorworld, valamint a Zuglói Filharmónia Fúvószenekara is. A zenén túl egész nap kézműves foglalkozások színesítik a programot, a kulináris különlegességek kedvelői pedig Haydn kedvenc ételei és italai közül válogathatnak.

Este 20.30-tól a crossover kedvelői igazi zenei ritkaság fültanúi lehetnek: a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével egy páratlan kísérletben Szakcsi Lakatos Bélával közösen dolgozza fel a mester műveit. A Haydn Maraton záróakkordjaként a Budapest Bár lép fel. Az egész napos Zenés Gyereknapi Haydn Maraton minden programja ingyenes. A rendezvény házigazdája: Novák Péter.

Millenáris

Magyarországon öt város vesz részt az osztrák Haydn Festspiele Eisenstadt által létrehívott World Creation projektben, így a zenekedvelők Haydn A teremtés című oratóriumát itthon –egyedülálló módon – egy napon, de öt helyszínen: Budapesten, Pécsen, Esztergomban, Sopronban és Balatonfüreden hallgathatják meg. És ne feledjék: A komolyzene nem lejárt lemez!

www.haydn-2009.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés