bezár
 

art&design

2009. 05. 22.
Tizenegyedik alkalommal adták át az Amadeus-ösztöndíjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a hazai képzőművészetet pártoló egyik legnagyobb összegű magánalapítványi ösztöndíj, az Amadeus Művészeti Alapítvány pályázatának idei ösztöndíjait - közölte a program főszponzora.

prae.hu

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. közleménye szerint a tizenöt tagú szakmai zsűri idén Nagy Benjamin festőművészt és Sánta János Botond szobrászművészt választotta, így a két fiatal alkotó a következő tíz hónapban havi 80 ezer forintos hallgatói ösztöndíjban részesülhet.
    
A programot az alapítvány a Képzőművészeti Egyetem második, harmadik és negyedik évfolyamos hallgatói körében immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg, a hagyományok szerint egy festő-, valamint egy szobrászművész hallgató számára. Az ösztöndíjra ebben az esztendőben hetvenheten nyújtották be portfoliójukat.
    
A díjakat a Képzőművészeti Egyetem Barcsay-termében megrendezett gálán adta át Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány elnöke, Újfalusi Ildikó, az alapítvány ügyvezető igazgatója, Gergely Károly kurátor, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója és König Frigyes, az egyetem rektora.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés