bezár
 

zene

2009. 05. 20.
Három újabb PANKKK-pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét meghirdette első nagylemezek megjelentetését, vidéki klubkoncertek és tehetségkutató versenyek szervezését támogató pályázatait a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért); az összesen 85 millió forint keretösszegű pályázatokra június 22-ig lehet jelentkezni.

prae.hu

A PANKKK Programiroda közleménye szerint az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozására meghirdetett pályázaton összesen 10 millió forintot osztanak szét, egy pályázó 300 és 400 ezer forint közötti támogatást kaphat.
    
Szintén 10 millió forintos keretösszeggel írták ki a tehetségkutató rendezvények támogatását célzó pályázatot. Ezen kizárólag olyan események kaphatnak támogatást, amelyeket más rendezvényekkel együttműködve, versenyrendszerben tartanak, tehát a nevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény. Egy rendezvény 200 és 500 ezer forint közötti támogatást kaphat.
    
A keretösszeg nagyobb része, 65 millió forint jut a vidéki, élő könnyűzenei klubkoncertek támogatására. A vidéken élő fiataloknak szánt kulturális programkínálat és az igényes hazai könnyűzenei produkciók koncertlehetőségeinek bővítését célzó pályázaton támogatott kluboknak havonta minimum egy, összesen minimum kilenc könnyűzenei rendezvényt kell megvalósítaniuk 2009. szeptember 1. és 2010. május 22. között. Egy klub 500 ezer és 4 millió forint közötti támogatást kaphat.
    
A részletes információkat tartalmazó pályázati kiírások a www.pankkk.hu honlap "Aktuális pályázatok" menüpontjában olvashatók.
    
A 2005 óta működő támogatási program az elmúlt években csaknem 200 nagylemez, több mint 50 tehetségkutató rendezvény és több ezer vidéki klubkoncert létrejöttéhez nyújtott anyagi támogatást. Az ország költségvetési helyzete miatt azonban sokáig nem volt egyértelmű, hogy kiírhatják-e a tervezett pályázatokat - derül ki a közleményből, amely szerint az idei évre tervezett további pályázatok a zenei exportot és a videoklip-készítést támogatják majd, és várhatóan szeptemberben jelennek meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés