bezár
 

art&design

2009. 05. 20.
Pannon design bútorkiállítás nyílik pénteken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A IV. Pannon design bútor és lakberendezési kiállításon és vásáron 82 bútorgyártó, kereskedő, lakberendező és designer mutatja be termékeit, alkotásait és szolgáltatásait a Sportcentrum MKB Aréna több mint 2000 négyzetméterén Sopronban - közölte a rendező Faipari Tudományos Alapítvány elnöke.

prae.hu

Pakainé Kováts Judit elmondta: a háromnapos rendezvényen a korábbi évekhez képest az idén jóval több kis-, és középvállalkozás jelentette be részvételét, amelyek bemutatkozását és piacszerzését kedvezményes standárakkal támogatja a szervező Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter.
    
Minden bizonnyal nagy érdeklődés mutatkozik a designerek munkái iránt: a neves tervezők mellett a feltörekvő nemzedék képviselői is megjelennek, s képet adnak a jelenlegi irányzatokról, azokról a lehetőségekről, amelyekkel minőségivé tehető a környezetünk. A kiállítás a Nyugat-magyarországi Egyetem faipari mérnök-, és ipari formatervező szakos hallgatóinak is alkalmat kínál munkáik felvonultatására.
    
A szervezők nemcsak a bútordivatot kívánják az érdeklődők elé tárni, hanem a kiegészítőkről, burkolatokról, belsőépítészeti lehetőségekről is áttekintést adnak , s nagy hangsúlyt helyeznek a környezetbarát és az energiatakarékos megoldásokra. Ez utóbbi jellemző példái az egyedi tervezésű kályhák és kandallók, amelyek a Sopron és Vidéke Ipartestület standján lesznek láthatóak.
    
A rendezők nyolcezer látogatóra számítanak, s bíznak abba, hogy az osztrák piacon folytatott marketing munkájuk nyomán a vendégek 15 százaléka a szomszédos Ausztriából érkezik a kiállításra.
    
A rendezvény költségvetése meghaladja a 9 millió forintot. A program megvalósítását kiemelten támogatja a soproni önkormányzat, ennek köszönhetően ingyenesen tekinthető meg a vásár. Nyertes pályázat révén támogatja az eseményt a Nyugat-dunántúli Operatív Program is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés