bezár
 

film

2009. 05. 19.
Langdon professzor legyőzte Kirk kapitányt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tom Hanks, az Angyalok és démonok Langdon professzorának nyomozása jobban érdekelte az észak-amerikai mozinézőket, mint a Star Trek Kirk kapitányának második hete futó története, így a hét végén a Dan Brown-regényből készült filmadaptáció került 48 millió dolláros (10 milliárd forint) bevétellel a boxoffice-lista élére.

prae.hu

Ezzel tovább folytatódott az idén szokatlanul korán kezdődött észak-amerikai tavaszi-nyári moziszezon sikersorozata: jelenleg 16 százalékkal nagyobb a mozipiac bevétele, mint tavaly ilyenkor.
    
A Star Trek legénységének azért nem fáj a feje a második heti visszaesés miatt, hiszen J.J. Abrams sci-fijére a hétvégi 43 milliós (9,2 milliárd forint) eladással együtt már összesen 147,6 millió dollárért (31,4 milliárd forint) váltottak jegyet.
    
Az Angyalok és démonok premierhétvégéinek bevétele ugyanakkor jócskán elmaradt a sorozat első filmjének, A Da Vinci-kódnak a sikerétől, hiszen az három éve 77,1 milliós (16,4 milliárd forint) kasszával nyitott. Rory Bruer, a Sony forgalmazási elnöke szerint azonban nem is várhattak jobb eredményt, s borítékolta, hogy a thriller így is legalább félmilliárd dollárt szed majd össze a jegypénztáraknál.
    
A Ron Howard rendezte A Da Vinci-kód végül világszerte összesen 753 milliós (160 milliárd forint) bevétellel zárt, így nem is csoda, hogy a nyerő páros: Howard és Hanks visszatért.
    
Az Angyalok és démonokban A Da Vinci-kódból megismert Robert Langdon professzor (Tom Hanks) egy, a katolikus egyház ellen irányuló összeesküvést igyekszik megakadályozni. A film reklámhadjáratát tudatosan úgy építették fel, hogy elkerüljék a három évvel ezelőtti viták fellángolását. A Da Vinci-kód ugyanis állítólagos katolicizmusellenessége miatt vörös posztó lett a katolikus egyház szemében.
    
A boxoffice-lista harmadik helyét az X-Men kezdetek: Farkas tartotta meg 14,8 millió dolláros (3,2 milliárd forint) jegyeladással, a negyedik helyen az Excsajok szelleme című vígjáték végzett 6,9 millióval (1,5 milliárd forint), az ötödiken pedig az Obsessed című Beyoncé-dráma 4,6 millió dollárral (980 millió forint).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés